Sokan titkolják, sokan nem néznek szembe vele, sokan nem is tudnak róla

Depresszió, szorongás, pánik

Depresszió, szorongás, pánik

Mentális zavarok

2021. január 16. - MentalHealth

Milliók küzdenek a világon mentális problémákkal. Depresszió, étkezési zavarok, szorongás, fóbiák, pánik; a lista nagyon hosszú, és egyre több embert érint valamilyen formában. Rengeteg statisztika olvasható mindenfelé, hogy hányan szenvednek például depressziótól, de ezek az adatok nem tükrözik a pontos valóságot, hiszen sokan -félvén a megbélyegzéstől- nem mennek el orvoshoz a panaszaikkal. A mentális betegségekhez kötődő stigma ugyan halványulóban van, de még nem tűnt el teljesen. Az érintettek nagy része nem fog beszélni a problémákról, többen nem is mernek szembe nézni azzal, hogy problémáik vannak, rengeteg ember pedig azt sem tudja, hogy mi az, amitől szenved, de érzi, hogy valami nem jó, nem úgy működik minden, ahogy kellene.

A problémákról pedig beszélni kell. Nehéz felvállalni őket, nehéz szembenézni azzal, hogy lesznek emberek, akik értetlenül fognak nézni, gyanakvó pillantásokat fognak vetni, vagy egy vállrándítás kíséretében annyit fognak mondani, hogy "kapd össze magad egy kicsit" és "fel a fejjel". De lesznek olyanok is, akik személyes tapasztalatuk alapján fognak tudni segíteni, és még fontosabb, hogy ott lesznek a terapeuták, akik professzionális segítséget fognak tudni nyújtani. Csak akkor indulhatunk el a gyógyulás útján, ha elfogadjuk, hogy gond van és segítségre van szükségünk.

mental_health.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://depresszioszorongas.blog.hu/api/trackback/id/tr8716391716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása